PostHeaderIcon 3D Lifecasting

Maak kennis met de wereld van lifecasting en geniet van de schoonheid van 3D!

Wat is lifecasting? De naam zegt het al: 'levend weergeven'. Met een rubbersubstantie wordt een mal gemaakt, die alle details van het te casten object of lichaamsdeel overneemt. Zo zul je van je handen zelfs de kleinste rimpeltjes, poriën en nagelriemen terug zien. Klik hier voor meer voorbeeldjes.

Wat is er nu mooier dan iets voor altijd vast te leggen? Hierbij kunt je denken aan het lifecasten van je handen en de handen van je partner ineengestrengeld, met trouwringen en al. Of een uniek handbeeld samen met je gezin. Of de voetjes (of handjes) van jullie baby. Handen bevatten zoveel details, en deze zijn allemaal terug te zien in onze gedetailleerde handbeelden. Een verbintenis is met een handafdruk te vereeuwigen is prachtig, en daardoor vormt het ook een ultiem en waardevol cadeau voor jezelf of om te geven aan een dierbare. Zoals het geven van een cadeaubon voor een beeld van de handen van je ouders of een verlovings- of huwelijkscasting op die bijzondere dag van het (aanstaande) echtpaar.

Je kunt tot ongeveer 5 handen tegelijk laten gipsen, in één beeld. Houd er wel rekening mee dat het met meer dan 3 personen wel wat lastig kan worden om gezamenlijk een plekje rond de mal te vinden ;) Je kunt ook kiezen voor allemaal 'losse' handen.

Hoe werkt het? Ik kom bij de klant thuis. Eerst gaan we even proef zitten rondom de emmer om te beoordelen hoeveel materiaal ik moet gebruiken en wat voor jullie de beste houding is. Dan maak het poeder voor de mal aan in de emmer. Het is soms wat een kliederig karweitje, ik neem een plastic zeiltje mee. Zodra het rubber klaar is, kun(nen) je/jullie de handen in de warme, zachte mal steken in de gewenste houding. Na zo'n 10 minuten wordt dit relatief hard en kun je je hand voorzichtig los trekken. Ik neem de emmer met de mal mee naar huis en maak deze verder af. Een week of 4tot 6 later is het beeldje klaar en kun je hem ophalen. Omdat het om een breekbaar product gaat, verzend ik het liever niet...

N.B. Mijn prijs ligt (nu nog) veel lager zit dan andere bedrijven die dit product aanbieden. Bij andere kunstenaars ligt de prijs al gauw rond de 200/300 euro voor een beeld met twee handen. Het materiaal is namelijk erg prijzig, vandaar dat de kosten aardig hoog zijn. Aangezien er met kwetsbare materialen gewerkt wordt, kan het voorkomen dat er oneffenheden in het beeldje komen. Sowieso is het maken van de mallen is allemaal handwerk, daarom is het bijna niet te voorkomen dat er kleine schoonheidsfoutjes in het eindproduct zullen zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luchtbelletjes. Lange (kunst)nagels worden vaak ook niet goed meegenomen, omdat dit te kwetsbaar is. Vandaar dat het goed is om je nagels vóór het maken van de mal even kort af te knippen. Natuurlijk zal ik mijn uiterste best doen om een goed resultaat te leveren, maar garanties voor een 100% perfect beeldje kan ik niet geven. Ook bij (kleine) kinderen kan het resultaat wel eens afwijken, aangezien kinderen hun lichaamsdelen minder goed lang stil kunnen houden dan volwassenen. Het is aan jullie zelf om in de schatten of je kind dit aankan, ik kan geen geld teruggeven gezien de hoge prijs van het materiaal waarmee ik werk.

"Het beeld van onze vier handen ziet er fantastisch uit. Prachtig! Het symboliseert onze sterke band als gezin. Heel mooi. We zijn er heel erg blij mee. Dankjewel! Groetjes de familie Dijkstra"


Woorden van de klant: "It binne ús hannen. Wy soen elkoar foar altyd fêst hâlde wolle.
Dat is net mooglik. Mar wol foar salang as mooglik.
En dêrnei... Is altyd dit beeld der noch as oantinken.
Prachtich! En Jitske wurd nochris tige tank sein. In bysûnder oantinken!"