PostHeaderIcon Gipsbuik

3-D kunstwerk

Ik maak een prachtig kunstwerk voor je ter ere van de negen maanden van liefde, bewondering en trots. Een blijvende herinnering aan je zwangerschap! Een beschilderde of gemozaïekte gipsbuik om trots op te zijn, en aan de (babykamer)wand hangen. (Een gipsbuik wordt ook wel bellycast of bellymask genoemd.)

Als je eenmaal bevallen bent kun je je buik zo snel vergeten... Daarom maak ik van jou buik een kunstige herinnering! Door het gipsen van je buik en eventueel je borsten of handen, krijg je een geweldig artistiek werk van je zwangere buik.

Het gipsen duurt zo'n 45 minuten, afhankelijk van de gekozen gipsafdruk. Voor het gipsen van de buik gebruik ik warm water, hierdoor voelt het gipsen aangenaam aan. Je voelt het al gauw hard worden terwijl ik nog druk aan het smeren ben. Als ik klaar ben, wachten we nog zo'n 10 á 20 minuutjes, en dan trekken we samen het harde gips van de buik.

Voor het gipsen kom ik bij jou thuis. Ik richt mijn diensten voornamelijk op Friesland (ik woon zelf in Hantum, vlak boven Dokkum) of omringende provincies, maar wil vanzelfsprekend ook wel verder reizen. Ik zorg voor zeil tegen het knoeien en voor al het materiaal. Je mag eventueel een (dunne) BH dragen als je je daar comfortabeler bij voelt. Het is ook handig dat je verder alleen een oude onderbroek of legging draagt, want het natte gips kan flink druppen.

Het beste resultaat krijg je bij een zwangerschap rond zo'n 35 weken. Je moet zelf proberen in te schatten wanneer je buik op z'n mooist is; de buik moet goed zichtbaar en mooi rond zijn, maar de baby moet het liefst nog niet helemaal zijn ingedaald. Voor de ene vrouw zou dit al rond de 30 weken kunnen zijn, terwijl de andere pas bij 37 weken een ronde buik krijgt.

De gipsbuik wordt het mooist als je staat, het is daarom wel belangrijk dat je je fit voelt. Eventueel kan de buik ook zittend gemaakt worden. Het gips is geheel veilig voor jou en de baby. Je smeert de buik eerst goed in met vaseline, zo laat het gips makkelijk los. Vergeet niet eerst even het toilet te bezoeken; dit wordt natuurlijk lastig als we eenmaal begonnen zijn :-)De mogelijkheden:

 • Alleen de buik;
 • Buik en hand(en);
 • Buik en borsten;
 • Buik, borsten en schouders;
 • Buik, borsten, schouders en hand;
 • Buik en handen over je borsten;
 • De handen van je parner erbij;
 • Bewerkt met décopatch;
 • Bewerkt met stof;
 • Bewerkt met verf;
 • Bewerkt met mozaïek;
 • Bewerkt met verf én mozaïek.

 

 

Je kunt de gipsafdruk van je buik door mij professioneel laten décopatchen, met stof laten bewerken, verven of mozaïeken. Décopatch is speciaal papier in enorm veel varianten, kleuren en motiefjes. De mogelijkheden voor het patchen, stofferen, schilderen of mozaïeken zijn erg divers. Bijvoorbeeld in de kleuren van de babykamer, met de naam/geboortedatum van het kindje erop, of in de stijl van het geboortekaartje. Voor het bewerken van de gipsafdruk met stof is het bijvoorbeeld erg mooi om je eigen geliefde jurkje hiervoor te gebruiken of met kant te laten "beplakken". Ook met verven of mozaïeken is heel veel mogelijk en alles natuurlijk in overleg. Met een ijzerdraad aan de achterkant kun je de afdruk als prachtig kunstobject ophangen. Wil je meer informatie over de gipsbuik, of wil je weten wat de kosten hiervoor zijn, klik dan hier.

Eerst ga ik de buik zo glad mogelijk maken, zodat de gipsnerven minder zichtbaar zullen zijn. Natuurlijk wordt de gipsbuik ook van een ophangsysteem voorzien. Dan ga ik aan de slag met de décopatch, het verven of mozaïeken. Het bewerken met stof besteed ik uit aan een vriendin. De prijs wordt o.a. bepaald door het gekozen materiaal: décopatch is het goedkoopst, mozaïek wat duurder. Er gaan enorm veel arbeidsuren in het hele proces zitten, vooral bij het mozaïeken. Hierdoor kan het zo enkele maanden duren voordat je je buik in huis hebt.

Steeds meer mensen komen met zeer specifieke ideeën over het mozaïeken van de gipsbuik. Zowel het bestellen van het mozaïek, het uitzoeken van de juiste steentjes als de bewerking ervan kost enorm veel tijd en deze steentjes die ik hiervoor moet bestellen zijn erg kostbaar. Daardoor is dit een stuk prijziger dan het "globaal en grof" mozaïeken wat ik meestal naar eigen inzicht doe. Bij het grof mozaïeken kun je wensen en kleuren aangeven, en maak ik hier zelf een creatief geheel van door o.a. gebruik te maken van bijvoorbeeld stukgeslagen tegels, borden, vazen e.d. Het resultaat is dus grover dan kleine (en dure) mozaïeksteentjes van 1x1 of 2x2. Klik hier voor het prijsverschil tussen de 2 verschillende vormen van mozaïeken.

Waar ook steeds meer vraag naar is, is om delen van je lichaam te laten gipsen terwijl je niet zwanger bent. Bijvoorbeeld omdat je borsten geamputeerd moeten worden en je door een afdruk een blijvende herinnering aan je borsten hebt. Of omdat je van plan bent om veel gewicht te gaan verliezen, en een herinnering wilt hebben aan het lijf die je hebt gehad voordat je veel afviel. Of bijvoorbeeld je billen om je partner mee te verrassen (ook leuk als vriendinnenuitje!) Ben je trots op je lijf of wil je er om welke reden dan ook door een gipsafdruk positiever naar gaan kijken? Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wil je liever de door mij gegipste buik zelf pimpen? Geen probleem natuurlijk, dan betaal je alleen de kosten van de buik. Deze laat ik dan na afloop bij je achter, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Houd er wel rekening mee dat dit een onbewerkte buik betreft, dus nog niet extra stevig en glad gemaakt, en zonder ophangsysteem.

Je zou eventueel zelf ook een afdruk kunnen maken van je buik, en deze dan naar mij toe brengen of verzenden voor de bewerkingen met décopatch, verf en/of mozaïek. Dit scheelt vanzelfsprekend in de kosten. Zorg -vooral als je een mozaïekbuik wilt- dan wel dat het gips meerlaags is aangebracht, en stevig aanvoelt. Mocht ik je gipsbuik nog moeten verstevigen, schuren, in de primer zetten of anderszins bijwerken, wordt dit (in overleg) in rekening gebracht. Na een paar weken kun je de buik weer bij me afhalen. Je kunt de buik ook laten verzenden, op eigen risico en kosten.