PostHeaderIcon Locaties

In mijn studio

Ik heb een studio aan huis in Hantum (in de kop van Friesland, 5 minuten ten Noordwesten van Dokkum) waar ik zowel een witte als een zwarte achtergrond heb hangen. Als je kiest voor het complete pakket dan kun je van beide achtergronden gebruik maken en mag je meerdere kledingsetjes meenemen. Tevens heb ik een kast vol met attributen, waar je volop gebruik van mag maken. Denk aan kistjes en kratjes om op te zitten, mandjes voor kinderen om in te zitten, allerlei mooie kleden in diverse kleuren of leuke accessoires om de ruimte mee aan te kleden.

Bij jou thuis

Meestal kom ik bij je thuis voor het fotograferen van een newborn-shoot of voor minder mobile personen. Ik neem altijd een zwarte achtergrond en frame mee die ik simpel en snel bij jou in de (huis)kamer op kan zetten. Trek bij voorkeur kleding aan die niet te donker van kleur zijn, wegens het zwarte doek, tenzij je voor de classic en tijdloze portretfoto's gaat, dan is een zwart shirt juist wel erg mooi omdat dan de nadruk op het gezicht ligt. Kijk hier voor meer kledingadvies. Bij een newbornfotosessie neem ik -naast mijn zwarte kleed- nog meerdere achtergrondjes mee zodat we wat kunnen variëren. Voor een reportage met (newborn)baby’s neem ik ook eigen artikelen mee, zoals bijvoorbeeld mandjes, kratjes, schapenvachtjes etc. Deze vorm van fotografie is ook ontzettend leuk voor geboortekaartjes. Maak vooraf je eventuele wensen kenbaar.

In de natuur

Foto's maken in de natuur geeft een prachtig naturel beeld en we kunnen er eindeloos mee variëren. Denk aan het bos, op het strand, zeedijk of park. Kinderen zijn vaak op hun best in de buitenlucht. Spelenderwijs ontstaan er vaak prachtige foto-momenten. Ik ben zelf erg fan van het bos Stania State in Oenkerk, het Bonifatiuspark in Dokkum, het strandje van Oostmarhorn, Lauwersoog of Ealtsjemar en de waddenkust bij Moddergat.

Sommige steden, dorpen of gebouwen lenen zich ook uitstekend als achtergrond of locatie. Vele prachtige gebouwen (denk aan kerken of treinstations) zijn openbaar, en zijn vaak ook uitermate geschikt voor een shoot, mits er natuurlijk niet teveel toerisme aanwezig is. Zo ben ik zelf ontzettend dol op de Broerekerk te Bolsward!

Mocht het weer tijdens een afspraak niet mee zitten, dan zoeken we hier een oplossing voor (bijvoorbeeld uitwijken naar mijn studio) of maken we gewoon een nieuwe afspraak, zonder bijkomende kosten. Houd er wel rekening mee dat er dan wel weer een paar weken/maanden tussen kan zitten i.v.m. mijn drukke agenda.